Welkom bij Autifit

Autifit biedt verschillende vormen van begeleiding aan kinderen met een ontwikkelingsbeperking, zoals autisme die vaak gepaard gaan met andere stoornissen zoals ADHD, ODD, hechtingsproblematiek, faalangst en/ of een verstandelijke handicap.

Voor een kind met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is het vaak lastig om zijn vrije tijd op eigen initiatief zinvol in te vullen, onder andere vanwege het plannen en organiseren van activiteiten. Ook voelen zij zich meestal niet op hun plek binnen de reguliere verenigingen, vanwege hun sociale problemen en hun gevoel van anders zijn. Dit kan een risico van vereenzaming met zich meebrengen. Daarnaast komt er nog bij kijken dat er vaak een teveel aan prikkels is, waardoor de aandacht en concentratie voor het kind moeilijk vast te houden is. Tot slot ontbreekt ook vaak de aangepaste individuele begeleiding.

Daarom is Autifit opgericht om een kind met ASS hen een helpende hand te bieden! De individuele begeleiding of begeleiding in een groep is bedoeld om structuur te bieden in de dag, welke anders ontbreekt en waar verwaarlozing van komt. De activiteiten zullen zeker bijdragen aan het ontwikkelen van de sociale vaardigheden, leren omgaan met leeftijdgenoten en het functioneren in een groep. Het draait tijdens Autifit om sociaal bezig te zijn met elkaar en plezier te maken en het biedt daarmee een dag ontlasting van zorg voor het gezin.

Door middel van succeservaringen leert het kind om aangeleerde vaardigheden steeds te herhalen, totdat deze in zijn patroon vallen wat zijn zelfvertrouwen vergroot.

Heeft u of kent u een kind met een ASS? Is hij of zij in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar?

Misschien is Autifit dan wel iets voor hem of haar!

Op deze website kunt u vinden waar Autifit voor staat en wat we te bieden hebben.

Wij hopen dat de site duidelijk en overzichtelijk is en dat u alle informatie kunt vinden die u nodig heeft.

Mocht er nog informatie ontbreken, laat het Autifit dan weten!

Wij zijn nu ook op Facebook te vinden: http://facebook.com/autigym.

Met sportieve groet,

Het Autifit team